Метавселената е нова граница за всички. За фирмите както във, така

...
Метавселената е нова граница за всички. За фирмите както във, така
Коментари Харесай

Началото на едно напълно ново пътуване

Метавселената е нова граница за всички. За фирмите както във, по този начин и отвън метавселената, може да е мъчно да си показват по какъв начин в последна сметка ще наподобява завладяващият виртуален свят и по какъв начин да се приготвят за него. Какво ще чакат вашите клиенти? Как бизнесът може да завоюва сцепление там? 

Ние използваме интернет за съвсем всичко. Пазаруваме в онлайн магазини, поддържаме връзка с другари в обществените медии, излизаме на срещи, изследваме и посещаваме онлайн курсове. Накратко, използваме интернет, с цел да създадем всекидневието по-лесно и по-продуктивно. Вероятно в последна сметка ще използваме метавселената за сходни цели. Страхотен въпрос, който всички бизнеси би трябвало да си зададат, с цел да стартират е по какъв начин може метавселената да генерира стойност за техните клиенти. 

Много започващи компании имат вяра, че положителната метавселена ще усъвършенства взаимоотношенията в действителния живот, вместо да ги размени. Помислете за създатели, които употребяват 3D холографски съставни елементи в работните си срещи или отиват на поход с родители или другари, които живеят в различен град.

Днешното преживяване на виртуалната действителност обаче е по-завладяващо. Ето четири начина, по които бизнесите, работещи в метавселената, могат да подобрят преживяването на клиентите.

1. Осигурете на клиентите персонално изживяване 

Персонализирането към този момент е известно онлайн, тъй че не би трябвало да е изненада, че играе основна роля в метавселената. Независимо дали пазарят онлайн или посещават физически магазин, компаниите могат да се затруднят да персонализират преживяването за всеки клиент, употребявайки стандартни способи. За благополучие, метавселената може да подсигурява, че всеки клиент има неповторимо преживяване, когато посещава онлайн магазин.

Вместо да преглеждат продукти, които не съставляват интерес, клиентите могат да посещават магазини, съобразени с техните характерни потребности. Освен това метавселената предизвиква свързаността, което значи, че потребителите могат да ревизират мнения за артикули и услуги, преди да създадат покупка, и също по този начин да споделят своя опит с други консуматори в метавселената.

2. Предлагайте на клиенти безрискови изпитания 

В предишното тестванията постоянно са били лимитирани до цифрови артикули, само че това към този момент не е по този начин, с помощта на метавселената. Освен че дава на клиентите завладяващо преживяване с виртуална действителност, метавселената употребява и разширена действителност (AR). Визуализирането на мебел или предмет в дома постоянно се свеждаше до въображението на клиента. Днес приложенията разрешават на клиентите да се възползват от добавената действителност в лимитирана форма, само че метавселената ще разреши на клиентите да се насладят на близка и персонална позиция на продукта.

По същия метод тези, които дават персонални прекарвания като ваканции, могат да употребяват метавселената, с цел да разрешат на евентуалните пасажери да проучат своите благоприятни условия по-подробно и да търсят разнообразни оформления на хотели, с цел да намерят уместно настаняване.

3. Достъпът вкъщи свързва хора и преживявания 

Въпреки че има доста промоционални преимущества за компании, употребяващи метавселената, тя също по този начин разрешава на клиентите да се свързват с хора, места и марки, които ги интересуват. Фирмите могат да предложат преживявания на клиентите, които им разрешават да проучат своите ползи по-подробно, без да напущат домовете си.

Метавселената е идеалният сурогат за тези, които откриват, че посещаването на събития в действителния живот не постоянно е допустимо или налично. Ясната навигация значи, че потребителите ще изследват метавселена, проектирана съгласно техните ползи, и ще могат да се насладят на наличен достъп от първия ред до няколко преживявания с равнище на потапяне, което би трябвало да се изпита, с цел да бъде разбрано.

4. Изградете по-дълбоки връзки с клиентите 

В днешно време бизнесът предлага повече от артикул или услуга - той дава насоки и поддръжка. Въпреки че към този момент участва на доста уеб страници, метавселената има за цел да надгради върху връзката, която бизнесът може да построи с клиентите, което значи, че фирмите имат способността да основават органични връзки с клиенти, които не са били вероятни благодарение на стандартната технология.

Начинът, по който бизнесът се свързва с клиентите в метавселената, е единствено началото на пътуването. Компаниите, които възприемат преимуществата, които метавселената може да предложи, подсигуряват, че клиентите се радват на персонализирано преживяване, което се развива със същото движение като метавселената.

Въпреки че метавселената се трансформира в идната граница на интернет технологиите и подобряването на потребителското преживяване, предприемането на стъпки за всеобщо приемане и досегаемост е от основно значение. За притежателите на бизнес е значимо да стартират да схващат по какъв начин работят тези виртуални светове, какви благоприятни условия и провокации има и по какъв начин да се възползват от тях.

Източник: Притом Дас за

Превод и редакция: Нели Тодорова                 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР